Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Βίντεο για τον ηλεκτρομαγνητισμό

Παρακολουθήστε ένα βίντεο για τον ηλεκτρομαγνητισμό


Δείτε αυτό το θέμα...

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Aσφάλεια των δεδομένων

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας - άτομα και επιχειρήσεις, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας - είναι η ασφάλεια των δεδομένων που διακινούμε για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, μέσα από τα δίκτυα, ενσύρματα ή ασύρματα.

Ο κίνδυνος υποκλοπής, είτε κακόβουλης είτε παιγνιώδους, όχι μόνο είναι υπαρκτός, αλλά αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Χρόνια τώρα, παρακολουθούμε έναν καθημερινό αγώνα δρόμου μεταξύ εκείνων που θέλουν να προφυλάξουν τα δεδομένα τους με την κατάλληλη κρυπτογράφηση κι εκείνων (που δεν βγαίνουν, βέβαια, να το φωνάξουν αλλά κρίνονται εκ του αποτελέσματος) οι οποίοι προσπαθούν να τα υποκλέψουν.

Τη μια κερδίζουν οι πρώτοι, την άλλη οι δεύτεροι... Τη μια στιγμή διαφημίζεται η «απαραβίαστη» μέθοδος κρυπτογράφησης που πέτυχε ένας ερευνητής ή μια εταιρία, την άλλη αυτή «σπάει» χάρη στην εξυπνάδα και τις ικανότητες κάποιου ανθρώπου, που πολύ σπάνια (και, συνήθως, πολύ μετά...) μαθαίνουμε το όνομά του.

Δείτε το βίντεο στην διεύθυνση http://technologein.pathfinder.gr/chaos/

Δείτε αυτό το θέμα...

Παλιές συνήθειες και νέες τεχνολογίες

Διαβάστε στην παρακάτω διεύθυνση "Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας από την πλευρά του λύκου" http://www.humanrights-edu-cy.org/fable%20Kokkinoskoufitsa.htm

Χρησιμοποιήστε τα σχόλια για να απαντήσετε στις παρακάτω δύο ερωτησεις.
α) Πιστεύετε ότι ένα παραμύθι σε συνδυασμό με κάποια τεχνολογικά επιτεύγματα (πχ κατασκευή όπλων) μπορεί να διαμορφώσει προβληματικές στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στο φυσικό περιβάλλον;

β) Είναι δυνατόν ο άνθρωπος να ζήσει ανεπηρέαστος από τις περιβάλλοντικές αλλαγές που σε τόσο μικρό διάστημα έχει ο ίδιος προκαλέσει;

Δείτε αυτό το θέμα...

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

Η εικονική πραγματικότητα στην εκπαίδευση.
Πατήστε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση για να δείτε ένα βιντεο για τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

http://technologein.pathfinder.gr/ime-tholos/


.

Δείτε αυτό το θέμα...

Ένα βίντεο για τον τρόπο αναβάθμισης της μνήμης RAM του υπολογιστή

Δείτε αυτό το θέμα...